Abdurrahim Karakoç

7 Nisan 1932 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Abdurrahim Karakoç’un şiir merakı küçük yaşlardan gelmektedir. Şiire merakının bir sebebi de ailesinde dedesi, babası ve kardeşlerinin şair olmasıdır. İlk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 1964 yılında “Hasan’a Mektuplar” ismi altında kitap haline getirdi. 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi ve 1981 Mart ayında emekli oldu.

Şiirlerinde esas unsur olarak insanı ele alan şair, şiirleri yüzünden otuza yakın mahkemeye verildi fakat hepsinden beraat etti. 1985 yılından sonra gazetecilik yapan Karakoç, bir ara politikaya girdi ve ayrıldı.
Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı:
“Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım”
30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir. “Mihriban”ın şairi olarak kamuoyunda daha geniş bir şöhret sahibi olan Karakoç’un bilhassa “Vur Emri” adlı kitabı günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür.
Evli ve 3 çocuk babası olan Karakoç, 7 Haziran 2012 günü 46 gündür tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat etti.