Korku tünellerinin korkusuz kalemi

Türk edebiyatının korku türünde başarılı eserler veren Mehmet Berk Yaltırık’ın son romanı “Karanlığın Şahidesi” raflardaki yerini aldı. İthaki Yayınları’ndan çıkan kitap, kitabevlerinin raflarına çıkmadan ikinci baskıyı gördü.
Yeni nesil korku ve fantastik öykü yazarları arasında önemli yer edinen Mehmet Berk Yaltırık, “Anadolu Korku Öyküleri-2, Güçoburlar, Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikâyeleri-1” gibi çalışmalarda yer aldı. Yaltırık’ın son romanı “Karanlığın Şahidesi”, 1800’lü yılların başlarındaki İstanbul’un eğri büğrü sokakları ve türlü türlü ahşap evleri arasında, kâh insanların kâh cinlerin âleminde savrulup duran Periveş’in serüveni… Roman, hayata gözlerini “esirenin kızı” olarak açan Periveş’in “kız harami”ye ve hatta “zorba azrail’i”ne dönüşmesinin, kaderinin hem fettan hem de cazgır Ecelyandı Ateş Behiye’ninki ile hemhal oluşunun hikâyesini anlatıyor.

YEREL SÖYLENCELERİN PEŞİNDE

İlk romanı “Yedikuleli Mansur”da (İthaki Yayınları) roman kahramanı Mansur aracılığıyla Kırım Tatarı bir genç olarak okuyuculara Kırım’ı hatırlatan Yaltırık, ikinci romanı “Istrancalı Abdülharis Paşa”yı da 2019’da okurun beğenisine sundu. Mehmet Berk Yaltırık’ın son öykü kitabı “Gölgeli Öyküler”, Yenisey Yayınları tarafından yayınlandı.
Akademisyen Seçkin Sarpkaya ile birlikte hazırladığı “Türk Kültüründe Vampirler-Oburlar, Yalmavuzlar ve Diğerleri” (Karakum Yayınevi) adlı araştırma kitabı da 2018 yazında okurlarla buluştu. En son 2022 Ekim ayında “Uluslararası Gençlik Edebiyat Festivali-Tirana Gate 2021” festivaline katılmak üzere, Bölgesel Kültürel Çeşitlilik Ağı’nın (READ) “2021 READ Residency Programı” çerçevesinde ekim ayı boyunca Arnavutluk’un başkenti Tiran’da ağırlandı. Şu sıralar YouTube üzerinden kendi yayınlarını sürdüren yazar, yeni kitap projeleri ve senaryo denemeleri üzerinde çalışıyor.
Yayınevinin Türk edebiyatından spekülatif kurgu eserleri bir araya getidiği “Pangea Kitaplığı”nın 25’inci kitabı olan “Karanlığın Şahidesi”nin yayın yönetmenliğini Alican Saygı Ortanca, sanat yönetmenliğini Hamdi Akçay, editörlüğünü ise Ceyhan Usanmaz üstlendi. Kapak tasarımını Hamdi Akçay’ın, sayfa düzenlemesini B. Elif Balkın’ın yaptığı kitabın kapak resmi Ebrahel Lurci tarafından çizildi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp