Anne ve baba adayları için beslenme rehberi

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olmaya karar veren Prof. Dr. Gökalp Öner, hastalarının bebek sahibi olma yolculuğunda onlara daha fazla destek olabilmek için bir kitap yazdı. Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu Tariflerle Gebe Kalınır” isimli kitabında sağlıklı bir hamilelik dönemi için lezzetli tarifler paylaştı.
Kitabının tüm gelirini Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığını açıklayan Prof. Dr. Gökalp Öner, “Vakfın üstün başarı bursu ile Hacettepe İngilizce Tıp’da okuyan bir Türk evladı olarak ilk kitabımın tüm gelirini bursiyeri olarak hizmet verdiğim TEV’e bağışlıyorum” dedi.
Prof. Dr. Gökalp Öner, kitabının içeriğiyle ilgili de şunları söyledi:
Biz bu kitapta sağlıklı tarifler yaptık, bin 100 makale taradık. Bu makalelerde sağlıklı gebelik elde edebilmek için ‘nasıl beslenmeliyiz’i araştırdık, bu beslenmeleri bir tarif haline getirdik. Aslında bu dünyadaki ilk kitap. Bu kitapla biz sağlıklı gebeliğin devamını sağlayabileceğimiz tariflerde de bulunduk. Hem kadınların, hem de erkeklerin neler tüketmesi gerektiğini, bilimle yoğurduk lezzetle pişirdik. Özelikle kolay, herkesin ulaşabileceği, pahalı olmayan tarifler oluşturuldu. Bu tariflerde mesela menemen var. Menemenin içerisinde özellikle A vitamini, betakaroten var. Avokado çok iyi bir antioksidan. Sağlıklı gebelik için önemsediğimiz bir besin maddesi. Akdeniz ülkesinde olduğumuz için Akdeniz usulü beslenmeye önem verdik. Enerji toplarımız içerisinde fındık, ceviz, badem var. Bunlar tamamen Akdeniz usulü beslenme. Aynı zamanda çok ilginç, biz araştırmalarımızda baktık ki, Van bölgesinin özel bir otlu peyniri var. Bu otların sağlıklı gebelik elde edilmesinde çok önemli antioksidan etkileri olduğunu gördük. Bunları da tarifimize ekledik. Herkesin kolaylıkla hazırlayacağı bu tariflerle sağlıklı bir gebelik dönemi diliyorum.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp